Πολιτιστικά - Αθλητικά
Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2017 00:00

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη χρονιά οι αγώνες πόλης με την επωνυμία “Run in Lagadas – Το 10άρι του Λαγκαδά”.

Οι αγώνες που εντάσσονται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα ελευθέρια της πόλης του Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου σε διοργάνωση του Δήμου Λαγκαδά και του Γυμναστικού Συλλόγου Λαγκαδά, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 1000 δρομείς από όλο τον Δήμο Λαγκαδά αλλά και πολλές περιοχές της Ελλάδας, ηλικίας από 2 έως 75 ετών, γέμισαν τους δρόμους της πόλης λαμβάνοντας μέρος στα αγωνίσματα των 10km “Το 10άρι του Λαγκαδά”, των 5km και 1000 μέτρων.

Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο αγώνας του 1 Km, στον οποίο έλαβαν μέρος εκατοντάδες μικροί δρομείς, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας.

“Στόχος μας είναι το «Το 10άρι του Λαγκαδά», η διοργάνωση που αγκαλιάστηκε θερμά από τους συνδημότες μας, από αθλητές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά κυρίως από μικρά παιδιά, να γίνεται κάθε χρόνο καλύτερο και μια μεγάλη γιορτή για την πόλη του Λαγκαδά και όλο τον Δήμο μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

Για τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα των αγώνων των 5km και 10km, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο των αγώνων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης www.runinlagadas.gr

Σάββατο, 20 Αύγουστος 2016 00:00

Δύο συναυλίες θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στον Δήμο Λαγκαδά στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΜΥΓΔΟΝΙΑ 2016”, οι οποίες για πρώτη φορά θα συνδυαστούν με δράσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, ο Λάκης Παπαδόπουλος (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ), ο Γιάννης Γιοκαρίνης και ο Νίκος Ζιώγαλας, τρία ονόματα που πρωτοχάραξαν το δρόμο της ελληνικής ροκ σκηνής, θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στο χώρο των Λουτρών.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, την σκυτάλη παίρνει ο Πάνος Μουζουράκης σε μια μουσική παράσταση με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και επιλογές από την ξένη σκηνή.

Τις ημέρες των συναυλιών αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη και φάρμακα για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Λαγκαδά.

Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2016 00:00

Στην ιστορική έδρα του Δήμου μας, τον Λαχανά, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 103η Επέτειο της Μάχης του Λαχανά.

Κυριακή, 22 Μάιος 2016 00:00

Κάθε χρόνο στη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αναβιώνει στην πόλη του Λαγκαδά για τρεις ημέρες, 21 - 22 – 23 Μαΐου, το έθιμο της πυροβασίας, τα Αναστενάρια.

 

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Σύμφωνα με την παράδοση, όταν κάποτε ξέσπασε φωτιά στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Κωστί της Θράκης, οι κάτοικοι αψηφώντας τον κίνδυνο μπήκαν στο ναό για να σώσουν τις ιερές εικόνες, με την βοήθεια των οποίων βγήκαν ανέπαφοι από τις φλόγες. Οι Αναστενάρηδες τιμούν αυτό το θαύμα κάθε χρόνο, περπατώντας οι ίδιοι πάνω στη φωτιά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα Αναστενάρια αρχικά γινόταν από Έλληνες, Χριστιανούς Ορθόδοξους της βορειοανατολικής Θράκης. Με την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, οι Αναστενάρηδες εγκαταστάθηκαν στον Ελλαδικό χώρο, κυρίως στη Μακεδονία σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η τελετουργία των Αναστεναρίων διοργανώνονταν ιδιωτικά. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα Αναστενάρια τελούνται για πρώτη φορά δημόσια στην Ελλάδα. Έκτοτε η τελετουργία των Αναστεναρίων απέκτησε ευρεία φήμη όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ

Οι Αναστενάρηδες έχουν ως ανώτατο αρχηγό τους το «Αναστενάρι» το εικόνισμα του Αγίου και ανώτατο ιεράρχη τους τον Αρχιαναστενάρη. Οι εικόνες που κουβαλούν μαζί τους, είναι οι λεγόμενες «χάρες» ή «παππούδες» και διατηρούνται σε υφασμάτινη θήκη που λέγεται «ποδιά», από την οποία κρέμονται αφιερώματα. Στο σπίτι του Αρχιαναστενάρη, το «κονάκι», φυλάσσονται τα «αμανέτεια», μαντήλια που θεωρούνται ιερά. Ο χορός των Αναστενάρηδων, σε όλη τη διάρκεια του εθίμου μπορεί να διαχωριστεί σε τρεις φάσεις: πριν την πυροβασία, κατά το ξεκίνημα και κατά την επιστροφή από την πυροβασία. Κορύφωση του εθίμου είναι ο χορός πάνω στα αναμμένα κάρβουνα που φανερώνει την επαφή με τη φωτιά και τη συμφιλίωση με το φόβο που απορρέει από την επαφή με αυτό το στοιχείο. Αυτή η επαφή μπορεί να υποκατασταθεί και από άλλες κινήσεις του Aναστενάρη, όπως για παράδειγμα το πιάσιμο και το παίξιμο με τα αναμμένα κάρβουνα. Γύρω από την κεντρική εκδήλωση του δρώμενου, την επαφή δηλαδή με τη φωτιά, εκδηλώνονται και άλλες τελετουργίες απαραίτητες για να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα: το σφάξιμο του μαύρου πρόβατου και το ξενύχτι στο κονάκι (σπίτι) του Αρχιαναστενάρη.

Τα Αναστενάρια του Λαγκαδά αναβιώνουν οι Σύλλογοι:
1. “Τα Αναστενάρια του Λαγκαδά”
2. “Θρακική Εστία”

Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 00:00

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Κεραυνός Κολχικού 

" Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. «Κεραυνός Κολχικού» εκφράζει τις πλέον θερμές
ευχαριστίες του προς το ποδοσφαιρικό τμήμα του σωματείου μας για την
εξαιρετική πορεία του, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου
2015-2016.Παραλλήλως, ευχαριστεί θερμά τους οπαδούς της ομάδας μας για τη μαζική
και δυναμική συμπαράστασή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής
σεζόν.


Εν κατακλείδι, συγχαίρει την Ομόνοια Σίνδου για την άνοδό της στην Α1 Κατηγορία." 

erasitexnikothessalonikis.blogspot.gr

Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 00:00
Τη νίκη κατάφερε να πάρει ο Ελλήσποντος Κριθιάς και παράλληλα εξασφάλισε την παραμονή του στην Β' κατηγορία, σε αντίθεση με την Δόξα Αρετής που με την ήττα αποχαίρετησε για την Γ' κατηγορία.
 
Αρχκά το σκορ άνοιξε ο Φραγγίδης στο 33' ενώ ο Ντελλής Τ. λίγα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης έφερε και πάλι το ματς στα ίσα. Τελικά ο Κανδυναλαύτης στο 86' έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και γιόρτασε την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
 
Σκόρερ: Φραγγίδης (33’), Ντελλής Τ. (81’ πεν), Κανδυναλαύτηςς (86’).
 
Διαιτησία: Βανδουλάκης (Σκούρας – Νταβέλας).
 
ΚΡΙΘΙΑ: Καζάκας, Γάγακας, Χατζηλασκαράκης, Ανδρεάδης, Θεοδωρόπουλος, Θεοχάρης, Ζαφειρόπουλος (71’ Αφρουδάς), Ντελής Α. , Ντελής Τ. , Μίλκας (67’ Ζαφειρόπουλος), Καντηλαναύτης.
 
ΔΟΞΑ: Εμερτζίδης, Αγαθαγγελίδης, Κατσάνος, Κυριάκος, Κιοσές, Τζιβελεκάκης, Παπαδημητρίου (68’ Τοξιάδης), Χατζητοπούζης, Αλεξιάδης, Μπατιρίδης, Φραγγίδης.
 
pamebala.gr
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 00:00
Η Δόξα Ασσήρου επικράτησε του ΣΑΕ Αστέρια με 67-53 στο πρώτο από τα τρία παιχνίδια που θα γίνουν, για τον τίτλο του υπερπρωταθλητή.
 
Δεκάλεπτα: 16-8, 37-22, 55-40, 67-53  Διαιτητές: Αγραφιώτης Γρ., Μαλτέσιος
 
Δόξα Ασσηρου (Καϊκλής): Τυμης 2, Μιχαλοπουλος 2, Ζουναροπουλος Μ., Τσιριοπουλος 3(1), Ιωσηφιδης 26(4), Κανδης 2, Κατσαβελης, Μουτσιαρας 17(1), Ζουναροπουλος Α. 5(1), Γουνιωτης 10, Μπασιας.
 
ΣΑΕ Αστέρια (Ταγαράκης): Χατζηνικολαου 2, Παπαδόπουλος 18(3), Μπελλης 10, Πάγκαλος 8, Στεργιου 2, Σαουλιδης 13.
 
northbasket.gr
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 00:00

Στις 22 Μαΐου, στη λίμνη της Λουκέρνης στην Ελβετία η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών θα διεκδικήσει ένα από τα εναπομείναντα Ολυμπιακά εισιτήρια για να κάνει το ταξίδι στο Ρίο. Καραμήτρος, Πέτρου, Ντούσκος και Γιάνναρος συνθέτουν μία νέα αλλά πολύ φιλόδοξη ομάδα, έτοιμη να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση.

του Βασίλη Τσανταρλιώτη

Επενδύοντας στη νέα γενιά, ο Τζιάνι Ποστιλιόνε έφτιαξε από την αρχή την ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση με αθλητές των οποίων η ηλικία είναι μεταξύ 19 και 24 ετών. Ένα πλήρωμα νεαρό, αλλά γεμάτο πάθος για το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Sportsfeed μίλησε με την τετράδα που δείχνει αποφασισμένη και έτοιμη για το σημαντικότερο αγώνα της ζωής της (μέχρι τον επόμενο)…

Θωμάς Καραμήτρος

«Η φετινή αγωνιστική χρονιά διέφερε αρκετά για μενα από τις προηγούμενες μια και βρέθηκα μπροστά σε υποχρεώσεις (όπως η στρατιωτική μου θητεία) που μου κόστισαν και σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα προπόνησης. Εν τέλη κατέληξα στο Σχινιά λόγω ανάγκης αθλητών σε μεγάλα κουπιά! Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα ήταν πραγματικά επίπονη, αλλά ευτυχώς με πίστη κι επιμονή κατάφερα να κατοχυρώσω μια θέση στην ελαφριά τετράκωπο των ανδρών που διεκδικεί επάξια το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Πιστεύω σε αυτό το πλήρωμα και τους συναθλητές μου, προσπάθησα κι εύχομαι για το καλύτερο».

Γιάννης Πέτρου

«Εκφράζοντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό μου υπερβαίνοντας όλες τις φετινές δυσκολίες που μου κόστισαν για ένα χρονικό διάστημα την παρουσία μου στα κοινόβια της Εθνικής ομάδας, έπειτα από τη δεύτερη ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε από την ομοσπονδιακή προπονητική ομάδα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να διεκδικώ μια θέση στο… όνειρο των Ολυμπιακων Αγώνων».

Στέφανος Ντούσκος

«Στο άθλημα μας καλώς ή κακώς κανείς δε μπορεί να είναι βέβαιος μέχρι την τελευταία στιγμή, με ποιό πλήρωμα θα κληθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή είναι μια αντικειμενική δυσκολία που καθορίζει την ψυχολογία μας κατά την εξέλιξη της προπονητικής διαδικασίας. Πιστεύω πως τη δεδομένη στιγμή είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ενόψει της μεγάλης πρόκλησης. Αυτό το πλήρωμα παρουσιάζει βελτίωση μέρα με τη μέρα κι ανυπομονώ να ζήσω τα αποτελέσματα που πιστεύω πως τελικά θα δικαιώσουν την προσπάθεια του καθενός μας αλλά και όσοι πίστεψαν και μας στήριξαν ως τώρα».

Σπύρος Γιάνναρος

«Φέτος ήταν για μένα μια μεταβατική χρονιά από τα διπλά κουπιά στο μεγάλο. Όπως παντού έτσι και σε αυτή την περίπτωση κάθε αρχή και δύσκολη, ευτυχώς για εμένα με αίσια κατάληξη! Η δημιουργία αυτού του πληρώματος εκ του μηδενός μας τροφοδοτεί με επιπλέον ικανοποίηση και κουράγιο καθότι γνωρίζουμε καλά πως έχουμε καταθέσει ψυχή και σώμα για την επίτευξη του στόχου που θα μας οδηγήσει στο… δρόμο για το Ρίο! Σκοπεύουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας σε κάθε κουπιά που θα ακολουθήσει στη Λουκέρνη».

sportsfeed.gr

Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 00:00

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΣΣΑΣ, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη και πλήθους κατοίκων του χωριού.

Η επανοργάνωση και επανέκθεση της λαογραφικής συλλογής πραγματοποιήθηκε μετά από 16 χρόνια, με πρωτοβουλία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΣΣΑΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ», με τη βοήθεια και την υποστήριξη όλων των κατοίκων του χωριού και φυσικά με την επίμονη και επίπονη εργασία των εθελοντών του συλλόγου μας.

Η Όσσα, ένας τόπος με σημαντική ιστορία και με αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά, δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα χώρο προβολής και ανάδειξης του πλούσιου ιστορικού παρελθόντος της. Και το όνειρο έγινε επιτέλους πραγματικότητα!!! 

Αντικείμενα που επί 16 ολόκληρα χρόνια είχαν αποθηκευτεί σε διάφορες κατά καιρούς ακατάλληλες συνθήκες και αποθήκες, βγήκαν στην επιφάνεια, καθαρίστηκαν προσεκτικά, ταξινομήθηκαν, οργανώθηκαν κατά ενότητες και τελικά εκτέθηκαν στον φιλόξενο χώρο του διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Όσσας (πρώην Δημαρχείου).

Κατασκευάστηκαν ειδικά πατάρια και σταντ έκθεσης, έγινε η ακριβής αντιγραφή ενός παραδοσιακού οντά με το τζάκι του, τις πουλίτσες, τις ράκλιτσες και τα ντουλάπια του, στήθηκε ο παραδοσιακός αργαλειός με τα περίτεχνα υφαντά του, η γωνιά της αγροτικής και κτηνοτροφικής ζωής, η γωνιά του ζυμώματος και των σπιτικών εργασιών, του καθημερινού βίου, αλλά και οι σχετικές φορεσιές για την κάθε περίπτωση. Ειδική θέση κατέχουν τα επαγγέλματα του ξυλουργού, της μοδίστρας και φυσικά των ξακουστών υποδηματοποιών της Βυσσώκας. Στο διάδρομο του ορόφου έγινε η αναπαράσταση μιας μικρής σχολικής αίθουσας με τα παλιά θρανία και τον μαυροπίνακα, η γωνιά του καφενέ και του κεράσματος.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο χώρο, να θαυμάσει τα εκθέματά του και να μεταφερθεί νοητά σε μια εποχή νοσταλγική αλλά και δύσκολη συγχρόνως. Ξύπνησαν μνήμες παιδικές... Οι παλαιότεροι αναγνώρισαν στα εκθέματα όψεις της ζωής των γονιών αλλά και δικές τους, ενώ ταυτόχρονα στα μάτια τους φάνηκε η συγκίνηση και η νοσταλγία. Από την άλλη μεριά, οι νεότεροι σε ηλικία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όψεις της ζωής των προγόνων τους, μιας ζωής και μιας κοινωνίας που πέρασε ανεπιστρεπτί.

Σαν σύλλογος, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να οργανώσουμε μια αξιοπρεπή έκθεση της συλλογής μας και να προκαλέσουμε με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων του χωριού μας, που επί χρόνια ολόκληρα το επιθυμούσαν. Σίγουρα, δεν είμαστε ειδήμονες, ούτε εξειδικευμένοι επιστήμονες του είδους, αλλά παρόλα αυτά προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να πλησιάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο πιστεύουμε ότι καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Το επόμενο βήμα θα είναι η καταγραφή, η φωτογράφιση των εκθεμάτων και η τοποθέτηση ενημερωτικών σημειωμάτων, όπου χρειαστεί. Επίσης, είναι αναγκαία η προληπτική συντήρηση κάποιων αντικειμένων, η οποία θα γίνει εν καιρώ και με προσοχή.

Πάγιο αίτημα του συλλόγου μας και όλων των κατοίκων της Όσσας παραμένει η αναστήλωση-αποκατάσταση της παραδοσιακής οικίας Χατζή και Χατζηχριστάκη και η δημιουργία οργανωμένου «Τοπικού Μουσείου Όσσας», εντός του οποίου θα αναπτυχθεί η πλήρης, οργανωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λαογραφική έκθεση.

Το Δ.Σ. του Σύλλογου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ το Δήμο Λαγκαδά για την παραχώρηση της αίθουσας, ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της Όσσας και τα μέλη μας που βοήθησαν είτε με προσωπική εργασία, είτε με τις δωρεές τους στη συλλογή υλικού και στο στήσιμο της έκθεσης, τις γυναίκες του συλλόγου που είναι πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί (καθαριότητες, εδέσματα κλπ.), την υφάντρα μας Ευαγγελία Πασχαλίδου-Καμάρη, τον γραφίστα μας Δημήτρη Καμάρη για την επιμέλεια του έντυπου υλικού, τον τυπογράφο μας Κώστα Παντέλη για την επιμέλεια της ενημερωτικής πινακίδας εισόδου, τον φωτογράφο μας Νίκο Τσιόκα για την αντιγραφή παλιών φωτογραφιών, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης και τον προϊστάμενό του κ. Ζήση Σκαμπάλη για την παραχώρηση κούκλων και κυρίως τον ξυλουργό μας Παρασκευά Μήτσα, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Αναστασία Βαλαβανίδου, αρχιτέκτων-μουσειολόγο, για τις φιλικές αλλά καθοριστικές συμβουλές της.

Την τελετή και τα ευχετήρια τέλεσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος της Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης π. Αναστάσιος Παρούτογλου και οι εφημέριοι της Όσσας αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Αρσενιάδης και π. Θωμάς Φαρδής. Η πρόεδρος του Συλλόγου Οσσαίων κ. Σοφία Καραϊωάννου-Σαχπάζη καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της επανέκθεσης της λαογραφικής συλλογής. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Αστέριος Κομμάτας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Όσσας κ. Αστέριος Μπρατάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεώργιος Μήττας, κ. Άλκης Αστερίου, κ. Άγγελος Καλαϊτζής, κ. Μαρκέλλα Ταυρίδου, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Παύλου Μελά κ. Κώστας Πάντσης, η εκπρόσωπος της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. κ. Αλέκα Πιπέργια, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Αμπατζάς, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) κ. Πάτρα Θεολογίδου, ο καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Τρύφων Τσομπάνης, οι πολύ αγαπητές φίλες μας από τη Λαογραφική Ομάδα Γυναικών Σοχού και φυσικά πολλοί κάτοικοι της Όσσας.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δευτέρα, 09 Μάιος 2016 00:00

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Οργανισμού Λαγκαδά "ΜΥΓΔΟΝΙΑ" στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδά το Σάββατο 14 Μαΐου στις 19:30.