Ασφαλείς παιδικές χαρές στο Δήμο Λαγκαδά με τη στήριξη της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης

Ασφαλείς παιδικές χαρές στο Δήμο Λαγκαδά με τη στήριξη της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης

Υπογράφηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση

Προγραμματική σύμβαση με θέμα την αναδιαμόρφωση οκτώ υφιστάμενων παιδικών χαρών στο δήμο Λαγκαδά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η  προμήθεια νέου εξοπλισμού, συνολικού ύψους 258.678 ευρώ υπέγραψαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συγχρηματοδοτεί το έργο με  220.000 ευρώ από τις πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων  της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο δήμος Λαγκαδά με το ποσό των 38.678 ευρώ από δημοτικούς πόρους.

Η υλοποίηση του έργου, κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να δοθεί το σήμα καταλληλότητας των παιδικών χαρών αυτών από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Οι οκτώ υφιστάμενες παιδικές χαρές, θα πρέπει να αποτελούνται από συντηρημένο υφιστάμενο και νέο εξοπλισμό (όργανα παιδικής χαράς) τα οποία θα κατασκευαστούν από κατάλληλα υλικά, απόλυτα ασφαλή για τη χρήση τους από παιδιά και θα λειτουργούν σε άριστη κατάσταση σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Πέραν τούτου, θα γίνει διαμόρφωση του χώρου κάθε παιδικής χαράς, με τέτοιον τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη ασφάλεια των παιδιών.

«Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και των 14 δήμων που ανήκουν στα αυτοδιοικητικά της όρια, επιθυμώντας την ισόρροπη και ισόνομη σχέση με όλους του δήμους,  η αντιπεριφέρεια Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης δε θα μπορούσε να αρνηθεί το αίτημα του δημάρχου να συνδράμει στην προσπάθεια του δήμου Λαγκαδά για την ανάπλαση και συντήρηση υφιστάμενων παιδικών χαρών με σκοπό την πιστοποίησή τους. Με κοινό όραμα την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, συμβάλλουμε στην προσπάθεια του δήμου για την δημιουργία παιδικών χαρών που θα πληρούν τις πλέον σύγχρονες και βάση νόμου προδιαγραφές ασφαλείας, έτσι ώστε τα παιδιά σε αυτούς τους χώρους να χαίρονται, μέσα από το παιχνίδι και την άθληση, να βελτιώνουν τις σωματικές τους δεξιότητες, και να κοινωνικοποιούνται» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πατουλίδου.

Από την μεριά του ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης ευχαρίστησε την κ. Πατουλίδου για την στήριξη της σε μια εποχή που όπως τόνισε «οι κρατικές χρηματοδοτήσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί για αυτό και ο δήμος μας προσπαθεί με ορθή διαχείριση των πόρων του και την καλή συνεργασία με την ΠΚΜ να πραγματοποιεί το αυτονόητο»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

000