Πώς αξιολογεί τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Γιάννης Καραγιάννης

Πώς αξιολογεί τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Γιάννης Καραγιάννης

Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν λύνει παλιά προβλήματα, αλλά δημιουργεί νέες πληγές που θα επηρεάσουν τη χώρα μας για πολλά χρόνια. Κατά την άποψή μου είναι μια συμφωνία με πολλαπλές, αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα. Παραδίδει διαπραγματευτικά όπλα, υπαναχωρεί από τις πάγιες θέσεις της χώρας μας, ενισχύει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, αφήνει ακόμα και ανοιχτό παράθυρο σε μια πιθανή μελλοντική διεκδίκηση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Γιατί με τη Συμφωνία αυτή εκχωρείται – με τη σφραγίδα της Ελλάδας πια – μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους γείτονές μας. Επιπλέον το “erga omnes” παύει να ισχύει στην πράξη, αφού η χώρα θα ονομάζεται μεν Βόρεια Μακεδονία αλλά οι πολίτες της Μακεδόνες.

Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Μακεδονία μας. Κανείς δεν μπορεί να διαπραγματεύεται την ιστορία μας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων διαφωνεί με αυτή τη Συμφωνία. Θεωρώ πως η ελληνική βουλή έχει ιστορική ευθύνη να ορθώσει το ανάστημά της και να πει όχι σε μια κακή και επιβλαβή εξέλιξη για τη χώρα μας».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ