ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ GREXIT

ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ GREXIT

Γράφει ο Βαλέριος Τεντζεράκης

Παραφράζοντας την ταινία...

Η ταινία έχει και ερωτικό περιεχόμενο στο οποίο κάποιος κάνει κάποια πράγματα σε κάποια. Μπορεί να μας διδάξει κάτι;

Να λοιπόν που τις είδαμε και αυτές και μάλιστα με σαφή τρόπο. Όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι είναι απέναντι μας. Γιατί αλήθεια; Γιατί τόσο bulling από τους εταίρους; Όταν μάλιστα σχεδόν παντού στην Ευρώπη οι λαοί διαδηλώνουν ενάντια στην λιτότητα; Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον κοινωνικό αναβρασμό των λαών; Δεν τον αφουγκράζονται μάλλον καθόλου, όσο κυνικό και να ακούγεται, αυτή είναι η αλήθεια. Κυβερνήσεις που ο λαός, ο οποιοσδήποτε ευρωπαϊκός λαός γι’ αυτές δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από αριθμούς και όχι άνθρωποι… Αλλά γιατί τόσο κουβέντα για GREXIT;

Αυτό που κατάφερε να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα τόσα βάσανα που περνάει είναι αυτό το παρακάτω: η Ευρώπη είναι, κάθε άλλο παρά μια ένωση ισότιμων λαών. Είναι ένα μείγμα τεχνοκρατών, τραπεζιτών, και προσωπικών επιδιώξεων των λίγων ενάντια στους πολλούς. Η Γερμανία αποδείχτηκε ότι είναι ο αρχηγός και οι υπόλοιποι απλά συμφωνούν πάντα (!) μαζί της. Μόνο η μικρή Ελλάδα σήκωσε το ανάστημα της μπροστά σε όλο αυτό το σκηνικό του τρόμου που στήθηκε από την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ξένοι και ντόπιοι μας έλεγαν σε όλους τους τόνους πόσο καλή ήταν κυβέρνηση Σαμαρά και πόσο καλό μας έκανε. Ο Ελληνικός λαός όμως είχε διαφορετική γνώμη. Αλλά είπαμε οι λαοί είναι απλά νούμερα για την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του κ Σαμαρά πιστή στο δόγμα των εταίρων, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, ήταν αρεστή στην Ευρώπη γιατί δεν διάβαζε καν τι ζητούσαν οι εταίροι απλά υπόγραφε. Τι υπόγραφε όμως;

Αύξησε κατά 337% την φορολογία των αδύναμων, των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων. Μείωσε κατά 86% τα έσοδα στα νοικοκυριά και τώρα η τρομακτική επέλαση στην τάξη του πλούτου. Τους επέβαλε το αστρονομικό ποσό φόρων της τάξης του 9%!!!
Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω οι εταίροι μας κουνάνε το δάχτυλο υπό μορφή απειλής.

Ποιοι όμως μας κουνάνε το δάχτυλο; Η Γερμανία; Μάλλον!

Η Γερμανία η οποία προσέχει μην και δεν εφαρμόσουμε ότι μας διατάζει. Η Γερμανία που κατάστρεψε την Ευρώπη δύο φορές. Οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές των στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι οπαδοί της τελικής λύσης! Αυτοί οι οποίοι οι παππούδες τους έστηναν στους τοίχους παιδιά και γέρους για να μας βοηθήσουν κάποτε. Αυτοί και τότε διέταζαν με τον βούρδουλα ή με το απόσπασμα.

Εκείνοι ήταν, όπως και οι φίλοι τους Έλληνες, που έκαψαν τον Χορτιάτη και όχι μόνο. Είναι αυτός ο ίδιος λαός που δεν πλήρωσε για τις φρικαλεότητες που έκανε στην Ελλάδα και με περισσή αναίδεια κουνάει το δάχτυλο.

Με κυνισμό και αναίδεια θέλει να μας βοηθήσει, ποιοι; Οι Γερμανοί!! Ας πληρώσουν πρώτα για το αίμα που χύθηκε από τα όπλα τους σε άμαχους στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Και να θυμούνται και οι στρατιά των «προθύμων» που τους ακολουθεί και μας κοιτάει, ότι στην Ελλάδα λέμε κάτι για το σπίτι του γείτονα όταν πιάσει φωτιά.

Αν λοιπόν είναι να ακούμε την Γερμανία για να σωθούμε όπως τότε, καλύτερα να μην σωθούμε.

Δεν θέλει κανένας να θυσιάσει έναν λαό για να αποδείξουν οι εταίροι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης (αυτή δεν κυβερνάει πια).

Αν είναι οι Βρυξέλες να μας υποδεικνύουν και τι θα ρίξουμε στο παραβάν πριν την κάλπη, μάλλον έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Ο ελληνικός λαός είπε όχι σε αυτό το σχέδιο.

Και κάτι προσωπικό, αν είναι να πεθάνω, προτιμώ να πεθάνω όρθιος και πολεμώντας, παρά στα γόνατα και απαθής, όπως θέλουν κάποιοι.