Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Λαγκαδά

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Λαγκαδά

Με την δέουσα λαμπρότητα και τις καθιερωμένες θρησκευτικές και επετειακές εκδηλώσεις εορτάστηκε σήμερα η μεγάλη διπλή εορτή για τη χώρα, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και ακολούθησε η επίσημη δοξολογία για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά Μητσόπουλος Παναγιώτης,  ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση της χώρας μας το 1821, αλλά και στην ηθική υποχρέωση μνήμης των νέων Ελλήνων στις ηρωικές πράξεις της ιστορίας μας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και υπό δυνατή βροχή, ακολούθησε η παρέλαση της μαθητικής νεολαίας με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από σχολικές μονάδες Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας τίμησαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου, Κατερίνα Μάρκου και Σταυρούλα Ξουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Ταχματζίδης.

Αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Δ.Κ. Λαγυνών

Δ.Κ. Σοχού

Τ.Κ. Λοφίσκου

Τ.Κ. Λοφίσκου

Τ.Κ. Όσσας

Τ.Κ. Όσσας