Τοπικές Ειδήσεις

Τοπικές Ειδήσεις

Latest News

ΥΠΕΚΑ Άναψε πράσινο φως για τα έργα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015 00:00

Το πράσινο φως για την άμεση κατασκευή υποστηρικτικών έργων στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, με στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ασφαλής ταφή των 1.500 τόνων απορριμμάτων που αποθέτουν οι δήμοι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έργα, τα οποία θα παρατείνουν το χρόνο ζωής του ΧΥΤΑ και θα θωρακίσουν το περιβάλλον της περιοχής, καθησυχάζοντας παράλληλα τον δήμο και τους κατοίκους του Λαγκαδά, που διαμαρτύρονταν για την πλημμελή λειτουργία του έργου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015 00:00

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτοψία στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος

Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015 02:00

Αυτοψία στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, σε συνέχεια της δέσμευσης που είχε αναλάβει κατά την διάρκεια προηγούμενων διαβουλεύσεων με τον Δήμο Λαγκαδά.

Με βροχές αρχίζει η εβδομάδα

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 00:00

Οι τοπικές βροχές, αλλά και οι σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά και την περιοχή του Αιγαίου, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή αύξηση, ενώ οι νότιοι άνεμοι ευνοούν την μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας.

Popular News

Στην ιστορική έδρα του Δήμου μας, τον Λαχανά, κορυφώθηκαν σήμερα…
Σε μία όμορφη και χαρούμενη τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της…
Η υποβολή αιτήσεων σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου συνεχίζεται…
Την εορτή της πολιούχου και προστάτιδάς του Αγίας Παρασκευής, τίμησε…

Δήμος Λαγκαδά: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ για το 2015

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 00:00

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται προς ενημέρωση αγροτών, ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2015 έχει ξεκινήσει.

Οι δικαιούχοι τω νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για την περίοδο 2015-2020 θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ΟΣΔΕ έως και τις 15/5/2015, με αναλυτικό και ακριβή προσδιορισμό των αγροτεμαχίων τους.

Ο Δήμος Λαγκαδά, προκειμένου να διευκολύνει τη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας δικαιούχων παραγωγών, έχει παραχωρήσει γραφεία στους αιτησιογράφους για την υποβολή δηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ: Δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 00:00

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαγκαδά, λειτουργεί από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής προσφέροντας δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης στους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας.

Κατά τις ημέρες των εορτών πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε 750 οικογένειες συνδημοτών μας.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Λαγκαδά

Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2015 00:00

Με την δέουσα λαμπρότητα και τις καθιερωμένες θρησκευτικές και επετειακές εκδηλώσεις εορτάστηκε σήμερα η μεγάλη διπλή εορτή για τη χώρα, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και ακολούθησε η επίσημη δοξολογία για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τετάρτη

Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2015 00:00

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Την  Πέμπτη 26 Μαρτίου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο καιρός θα γίνει σταδιακά άστατος αλλά κατά διαστήματα θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σε αυτές τις περιοχές είναι πιθανόν να συνεχιστούν και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (28-3-15).

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Λαγκαδά -Ηρακλείου & Λαγκαδικίων - Σχολαρίου

Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2015 00:00

Λόγω της αυξημένης στάθμης του χειμάρρου «Μποδγάνα» στη δημοτική οδό Λαγκαδά-Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο ύψος του χειμάρρου, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έχει διακοπεί.