Με βροχές αρχίζει η εβδομάδα

Με βροχές αρχίζει η εβδομάδα

Οι τοπικές βροχές, αλλά και οι σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά και την περιοχή του Αιγαίου, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή αύξηση, ενώ οι νότιοι άνεμοι ευνοούν την μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Εξασθένηση των φαινόμενων θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς σταδιακά και από τα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.